Förvara maten rätt så håller den längre!

20.12.2019

Här kommer några tips på hur man bäst förvarar sin mat i kylskåpet!
För att maten ska hålla längre är det viktigt att förvara den i rätt temperatur. Visste ni att olika produkter trivs i olika temperaturer?

Grönsaker som blomkål och broccoli vill förvaras i cirka +2-5 grader medan gurka och tomat trivs bäst när det är runt +12-14 grader. Animala produkter såsom mjölk och kött håller sig bäst där det är som kallast.
Det kan vara väldigt svårt att veta hur kallt/varmt det är i kylskåpet, ett tips är då att lägga in en termometer för att få den exakta temperaturen och på så vis kunna förvara maten rätt!

Den rekommenderade temperaturer för kyl +2-5°, sval +6-12°. 

© 2019 SvinnTipset, Uppsala universitet
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång